Stetoskooppi naulaan ja partiohuivi kaulaan,
nyt hihat heilumaan ja sotea rakentamaan!
Muistathan äänestää, näissä vaaleissa on hengestä kysymys!

Pohjois-Satakunnan Vihreiden aluevaaliehdokkaat:

Irmeli Elomaa, yleislääkäri

Jäin 4 vuotta sitten pois työelämästä 40 vuoden yleislääkärityön ja lähes 100 000 potilaskohtaamisen jälkeen. Jokaviikkoinen pakollinen yöpäivystys oli lapsiperheen äidille liikaa, ja 6 terveyskeskusvuoden jälkeen aloin yksityisvastaanoton, joka sitten vaikeuksien jälkeen vähitellen laajeni lääkärikeskukseksi. Se jatkaa nyt Pihlajalinnaan fuusioituneena, mutta itse olen siitä jo kokonaan irrottautunut. Ensi kertaa ei esteellisyys ole rajoittamassa politiikassa soteasioihin vaikuttamistani. Kokemukseni yrittäjänä, lääkärinä, ihmisenä antaa näkemystä asioihin. Ymmärrän mistä kustannukset tulevat, tiedän mitä on hyvä hoito ja kuinka tärkeää on potilaan ja asiakkaan huomioon ottaminen, kuunteleminen omissa asioissaan, hyvä saattohoito ja lämmin hoiva. Varhainen diagnostiikka, panostus perusterveydenhuoltoon, oikeanlaiseen tukeen ja mielenterveyden hoitoon lähellä on tärkeää. Lasten erityisen tuen tarpeet on tunnistettava ajoissa, ja tukea on annettava, jotta huostaanotot vähenevät. Nopea apu hädän hetkellä on turvattava myös pelastuslaitoksen resursseihin panostamalla.

Jaana Räikkälä, luokanopettaja, vararehtori, työsuojeluvaltuutettu

Partiolaisena olen luvannut olla avuksi joka päivä. Opettajan työ on kehittänyt esiintymistäni ja viestintää. Arvoni perustuvat kristillisiin arvoihin. Oppilashuolto on pienen kansalaisen lähipalvelua.